فدراسیون بین المللی حسابداران IFAC در این زمینه که چهگونه حسابداران می توانند، نقش بزرگی در کاهش فساد در سراسر جهان ایفا کنند، نتایج مطالعهی جدید خود را منتشر کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی جامعهی حسابداران رسمی ایران به نقل از «اکانتینگ تودی»، یافتههای این مطالعه تحت عنوان ( حرفهی حسابداری، ایفای نقش مثبت در مبارزه با تقلب ) نشان میدهد، افزایش در شاخص شفافیت بینالمللی و بهبود شاخص فساد جهانی، با سهم بالای حسابداران در مبارزهی واقعی با تقلب، همبستگی مثبت دارد. این شاخص از سال ۱۹۹۵، طی یک فرآیند ارزیابی دقیق و کارشناسی شده، هر ساله رتبهبندی کشورها را با توجه به سطح ادراکشان از فساد، مشخص نموده و نتایج نظرسنجی عمومی دراینباره را منتشر مینماید. همچنین نتایج مطالعاتی که با عنوان «سوء استفاده از قدرت عمومی برای منافع شخصی» انجام گرفته است، نشان میدهد درکشورهایی با ساختار حاکمیتی قویتر، نتایج بهتر این شاخص با عملکرد حسابداران در زمینهی تقلب، به طور چشمگیری مرتبط است. میتوان گفت از زمانیکه سازمانهای حرفهای حسابداری در عرصههای مختلفی همچون، اقتصاد، اخلاق حرفهای، آموزش و پژوهش و نظم و انضباط جهانی حضور دارند، شاهد افزایش شاخص شفافیت بین المللی هستیم.
در بیانیهی اخیر فدراسیون بین المللی حسابداران، ضمن آنکه بر نقش مهم حرفهی حسابداری در راستای حمایت از منافع عمومی و تأثیر مثبت حسابداران در مبارزه با فساد، تاکید میشود، اعتقاد بر این است که پیشرفت واقعی در این مسیر به سه عامل کلیدی بستگی دارد: همکاری متقابل فراملی، توجه به منافع بینالمللی در بخش مدیریت مالی عمومی و پذیرش استانداردهای بین المللی و گزارشگری مالی با کیفیت بالا.